image

Vizitează domeniul

AVINCIS oferă experiențe oenoturistice unice. La domeniul Vila Dobrușa situat în renumita podgorie Drăgăşani, puteți rezerva un sejur turistic cu mese incluse, degustări de vinuri, vizitarea cramei și plimbări în vie.

AVINCIS este înconjurat de obiective turistice cu rezonanță istorică și culturală : Schitul Dobrușa (protejat UNESCO), mânăstirile din nordul Olteniei sau bisericile din lemn (Dintr-un lemn, Horezu, Arnota, Bistrița, Govora s.a.), Culele de la Măldărești, atelierele de ceramică din Horezu – sunt doar o parte din frumusețile zonei.
* pentru oferte personalizate (sejururi, degustări, evenimente) ne puteți contacta pe email la adresele: avincis.vinuri@avincis.ro ; crama.avincis@avincis.ro.

Plimbările pe domeniul viticol Vila Dobrușa sunt un foarte bun prilej pentru descoperirea frumuseților acestuia. Crama, conacul, ansamblul peisagistic și arhitectural, ca și suprafețele cultivate cu vie sunt principalele repere estetice ale domeniului.

Conacul în stil neo brâncovenesc, spațiu privat al familiei (clădirea este reședința familiei, iar piscina nu este deschisă publicului), se integrează armonios în ansamblul arhitectural al locului. Vizitatorii pot admira exteriorul conacului, iar cei care doresc să afle mai multe detalii despre conac și istoria familiei pot răsfoi în incinta cramei – în care au loc degustările de vinuri și servirea meselor – o carte-album cu fotografii și detalii privind procesul de restaurare al conacului. De asemenea, la etajul sălii de degustare se află un spațiu special dedicat fotografiilor de familie, inclusiv cu cei dintâi proprietari ai domeniului, Maria și Iancu Râmniceanu, străbunicii proprietarilor.

Locul de joacă din zona conacului reprezintă, de asemenea, o zonă privată, însă toți copiii sunt bineveniți să îl descopere, sub supravegherea părinților sau a unui adult.

Vizitatorii domeniului au mai multe variante de plimbare.

• Puteți alege să mergeți pe centura asfaltată a cramei (de la ieșirea din cramă, se cotește pe primul drum la dreapta) și veți avea surpriza de a vă întâlni cu iepuri, vulpi, bursuci sau căprioare.

• Plimbările până la frasin (traseul pe aleea principală a domeniului până la capăt, apoi se cotește ușor stânga pe drumul de țară, nu pe cel asfaltat) vor fi însoțite de cântecul fazanilor și de zborul fluturilor colorați.

• Celor care vor opta pentru plimbări în vie, le recomandăm să ia legătura cu echipa AVINCIS de la crama pentru a fi îndrumați pe traseele recomandate. Lucrul în vie este o activitate permanentă și poate nu întotdeauna este posibil să explorați unele dintre zonele de cultură cu viță de vie.

• Vă mai propunem să descoperiți terenul de tenis de câmp (să aduceți, însă, echipamentul propriu) și de mini-fotbal sau baschet sau masa de ping-pong care poate fi montată la solicitarea dvs.

Echipa AVINCIS vă stă la dispoziție cu multe alte recomandări de excursii în apropierea domeniului (Schitul Dobrușa, mânăstirea Lungești, cramele din zonă), precum și în legătură cu alte activități.

Bucurați-vă de vinurile AVINCIS și de frumusețea podgoriei Drăgășani!

Familia STOICA și Echipa AVINCISAlege o cameră, garsonieră sau apartament din lista următoare și vezi galeria de imagini: