Coșul meu  
Nu ai niciun produs în coș.

Vino în magazinul nostru
image

Istoric

Drăgășani tradiție viticolă

1867

Drăgășani – tradiție viticolă
Cu mult înainte de cucerirea romană, Dacia era deja un ținut viticol, în special locul unde se află astăzi Drăgășani, în Oltenia. Mănăstirea Dobrușa din vecinătate, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină. Vinurile albe de Drăgășani au cunoscut perioada lor de glorie la sfârșitul secolului al XIX-lea, cucerind medalii la expozițiile universale din Paris, în anii 1867, 1889 și 1900, precum și diploma de onoare la concursul internațional de vinuri din Bordeaux, în 1898.

Familia Râmniceanu, Drăgășani Oltenia

1927

AVINCIS este continuarea unei povești de familie, cu pasiune pentru vinuri și lucru bine făcut, care a început încă din anul 1927. Atunci, Maria și Iancu Râmniceanu, numit ofițer al armatei române de Ionel Brătianu, au cumpărat în Drăgășani, un conac în stil neoromânesc pur, inspirat din arhitectura ctitoriilor brâncovenești, înconjurat de vii.

Oenoturism Drăgășani

2007

În anul 2007 strănepoata lor Cristiana, alături de soțul său Valeriu Stoica, s-au reîntors pe domeniul de familie și au avut revelația miracolului viei, al vinurilor și al tradițiilor locului.

Domeniul viticol, vinuri Drăgășani

2011

Astăzi, domeniul Vila Dobrușa, care și-a deschis porțile pentru iubitorii vinului în vara anului 2011, cuprinde conacul, crama AVINCIS, 43 hectare de viță de vie, mai multe hectare de pădure și amenajarea peisagistică.

AVINCIS este simbolul renașterii vinului românesc, sub semnul tradiției și al modernității.