Coșul meu  
Nu ai niciun produs în coș.

Vino în magazinul nostru
image

Cine suntem

Ospitalitate la crama Avincis

Tradiție de familie cu buchet


Domeniul Vila Dobrușa este un proiect cu trei dimensiuni.

Mai întâi, la baza lui stă dorința de recuperare a memoriei familiei.

În continuarea acestei tradiții de familie, dar și a tradiției mult mai bogate și mai vechi a podgoriei Drăgășani, proiectul nostru are în centrul său dimensiunea viticolă și oenologică.

Ambiția de a pune în valoare soiurile autohtone în dialog cu soiurile internaționale are un suport propice în terroir-ul calcaros și argilos de pe dealul Dobrușa. Vinurile AVINCIS îmbină esențele acestui teroir și lumina răsăriturilor, amiezelor și a apusurilor.

A treia dimensiune e dată de viziunea arhitecturală și peisagistică pe care Alexandru Beldiman a pus-o în operă. Jocul subtil al formelor spațiale, complementaritatea dintre stilul neobrâncovenesc al conacului și înfățișarea cramei, alternanța mereu surprinzătoare dintre piatră, lemn, sticlă și metal, consonanța întregii compoziții cu ritmurile cosmice ale locului, de la apusul și răsăritul soarelui până la evoluția fazelor lunii sub geometria stelelor fixe, toate acestea sunt expresia dimensiunii metafizice a proiectului și îi dau un potențial cultural care este valorificat în prezent și va fi și mai mult împlinit în viitor.

În întregul său, proiectul Vila Dobrușa este un spațiu de libertate și comunicare. Cine pătrunde în acest spațiu descoperă o altă Românie, aceea a lucrului bine făcut, a frumosului și a armoniei.

Valeriu Stoica