Coșul meu  
Nu ai niciun produs în coș.

Vino în magazinul nostru
image

Noutăți

POVESTEA „CUVEE GRANDIFLORA”

Recolta obținută în anul 2011 pe Domeniul Vila Dobrușa i-a permis să dovedească această afirmație prin realizarea primului nostru cupaj Cabernet Sauvignon - Merlot, în care a valorificat și experiența viniviticolă acumulată în podgoria Drăgășani în legătură cu aceste două soiuri de viță de vie.

Care este semnificația acestui nume? Este, în primul rând, o trimitere la celebra nuvelă scrisă de Gib Mihaescu în perioada interbelică, "La Grandiflora". Intriga plină de dramatism se desfășoară în Drăgășani, în jurul grădinii de vară cu numele Grandiflora, care a existat cu adevărat în acest oraș, în perioada interbelică.

În al doilea rând, de ce grădina de vară se chema "Grandiflora"? Sunt reunite în acest nume două cuvinte latine: grandis (mare) și flor (floare). Asocierea celor două cuvinte latine a fost folosită de Linnaeus în 1759, în tratatul său de botanică, Systema Naturae, pentru o specie de magnolie : Magnolia Grandiflora. Mai există însă și o specie de trandifiri cu numele Grandiflora.

În al treilea rând, pe domeniul Vila Dobrușa, parcelele de Cabernet Sauvignon și de Merlot, de pe care au fost recoltați strugurii din care fost creat acest nou vin AVINCIS, au la capetele rândurilor de vie tufe de trandafiri, inclusiv din specia Grandiflora. Dar oricât de seducătoare sunt literatura și florile, vraja vinului Cuvée Grandiflora nu este mai prejos. Culoarea îmbină intensitatea de purpură a amurgurilor de pe dealul Dobrușa și profunzimea roșului de vișină coaptă, cu reflexe de abanos.

Buchetul dezvăluie fructe negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanțe de vanilie, ciocolată și condimente. Este un vin foarte expresiv, bine structurat, rotund, cu corp puternic, în care impetuozitatea taninurilor din Cabernet Sauvignon este îmblânzită de textura catifelată a Merlot-ului, astfel încât metoda de vinificare din Bordeaux este armonios completată de arta oenologică din Bourgogne și de experiența seculară a Drăgășanilor în legătură cu aceste două soiuri de viță de vie.