
Vinuri roșii
Negru de Drăgășani

Negru de Drăgășani
Vin roșu
premiat de 19 ori
Vin vechi, superpremium – ediție Magnum

Silver Medal
Decanter Wine Awards 2025,
Negru de Drăgășani 2020

Gold Medal
Balkans International Wine Competition 2025, Bulgaria
Negru de Drăgășani 2021

Silver Medal
USA Wine Ratings 2024, USA
Negru de Drăgășani 2019

Gold Medal
VINARIUM 2024, RO
Negru de Drăgășani 2019

Bronze Medal
Decanter Wine Awards 2024, UK
Negru de Drăgășani 2019

Diamond Trophy, Double Gold Medal
Sakura Awards 2023, Japonia
Negru de Drăgășani 2018

Double Gold
Balkan International Wine Competition 2023, Bulgaria
Negru de Drăgășani 2019

Best of Show
Balkan International Wine Competition 2023, Bulgaria
Negru de Drăgășani 2019

Gold Medal
VINARIUM 2023, RO
Negru de Drăgășani 2019

Bronze Medal
Decanter Wine Awards 2023, UK
Negru de Drăgășani 2019

Silver Medal
Concours Mondial de Bruxelles Red & White Selection 2022, Belgium
Negru de Drăgășani 2018

Silver Medal
Decanter Wine Awards 2022, UK
Negru de Drăgășani 2018

Silver Medal
Decanter Wine Awards 2021,
Negru de Drăgășani 2017

Silver Medal
International Wine Contest VINARIUM 2021, RO
Negru de Drăgășani 2017

Silver Medal
Decanter Wine Awards 2020, UK
Negru de Drăgășani 2016

Gold Medal
International Wine Contest 2018, RO
Negru de Drăgășani 2015

Silver Medal
DECANTER Wine Awards 2017, UK
Negru de Drăgășani 2013

Bronze Medal
RO – WINE The Wine Festival of Romania, Romania
Negru de Drăgășani 2012

Bronze Medal
Balkan International Wine Competition 2016, Bulgaria
Negru de Drăgășani 2013
Negru de Drăgășani, un soi unic de struguri, își are originile în zona Drăgășani, unde a putut să-și pună cel mai bine în valoare caracteristicile. Negru de Drăgășani este rezultatul unei încrucișări între Negru Vârtos și un soi încă disputat, posibil Saperavi sau Băbească Neagră.
Cel mai recent vin creat de Crama AVINCIS are o culoare violet închis, cu un buchet intens de violete, arome de cireșe negre și afine, cu nuanțe condimentate. Gustul său este catifelat, cu arome intense de cireșe și o ușoară nuanță de piper proaspăt.
A se servi la 17°C, alături de carne înăbușită în sos de vin.
Tipul
vinului: Sec